تکنولوژی WDR در دوربین مداربسته چیست و چه کاربردی دارد؟

فهرست مطالب

WDR در دوربین مداربسته مخفف Wide Dynamic Range هست که به نوعی تکنولوژی گفته می‌شود که قابلیت تطبیق دریچه دیافراگم دوربین با تغییر نور منعکس شده از شی در محیط و تصویربرداری با کیفیت مناسب گفته می‌شود. زمانی که صحبت از دوربین مداربسته می‌کنیم در وهله‌ی اول کیفیت تصویربرداری دوربین برای ما بسیار اهمیت دارد، موارد مختلفی بر روی کیفیت تصویر، تاثیر مستقیم دارد که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به رزولوشن، پهنای باند، سرعت تصویر برداری، WDR، BLC، HLC و… اشاره نمود.

در این مجال سعی در ارائه شرحی در خصوص تکنولوژی WDR روی دوربین تحت شبکه هایک ویژن داریم، از شما دعوت می‌کنیم که همراه ما باشید:

تکنولوژی WDR در دوربین مداربسته، در واقع یک تکنولوژی پیشرفته است که در ایران بیشتر به اسم ضد نور معروف شده است، در واقع این تکنولوژی به دوربین در تصویربرداری مناسب از مناظری که دارای چند نور مختلف هستند ( مثل نور زیاد بیرونی و نور کم داخلی) کمک شایانی می‌کند. تصویربرداری توسط دوربین‌های مدار‌بسته تحت شبکه معمولی، در محیط‌هایی که سطوح نوری متفاوتی دارند دچار مشکل می‌شود و تصویر تاریک می‌شود و این موضوع یک نقطه ضعف بزرگ برای این نوع دوربین‌ها به حساب می‌آید. به عنوان مثال زمانی که دوربین در حال تصویربرداری در یک محیط است یک منبع نوری قوی مانند نور خورشید، نور چراغ خودرو، یک درب یا پنجره رو به بیرون و…، باعث تنگ‌تر شدن دریچه دیافراگم دوربین مداربسته شده و نقاط کم نور واقع در میدان دید دوربین کاملا تاریک دیده می‌شوند. در اینجاست که تکنولوژی WDR به کمک دوربین‌های مداربسته می‌آید. در یک تعریف WDR، به توانایی کنترل هوشمند دریچه دیافراگم دوربین در مقابل کم و یا زیاد شدن انعکاس نور از شی به دوربین در محیط‌های دارای حداقل دو نور، و ارائه تصویر مناسب گفته می‌شود. هنگامی که زاویه دید دوربین رو به پنجره یا درب ورودی، تصویر شخص تاریک و تصویر فضای بیرون روشن و نامشخص است که این امر باعث ارائه تصویر فاقد ارزش می‌شود اما با استفاده از دوربین‌های با قابلیت WDR، تصویر بصورت کاملا مطلوب توسط فیلترهای جبران ساز و کنترل کننده دیافراگم اصلاح شده و در اختیار قرار می‌گیرد.

تکنولوژی WDR چیست و چه کاربردی دارد؟

تکنولوژی WDR در دوربین مداربسته به دو نوع تقسیم می‌شود که عبارتند از: WDR و DWDR.

WDR:

 این تکنولوژی به دوربین مداربسته هایک ویژن این امکان را می‌دهد تا در شرایط نوری نامناسب که در بالا به آن اشاره شد، تصویر با کیفیت بگیرد. این تکنولوژی هم در دوربین‌های آنالوگ و هم در دوربین‌های تحت شبکه (IP)، وجود دارد و واحد آن دسی بل است. به عنوان مثال یک دوربین مداربسته با WDR، معادل 120 دسی بل، به دوربین امکان تصویربرداری با کیفیت در هر شرایط سخت نوری را با کیفیت عالی می‌دهد.

DWDR:

مفهوم WDR دیجیتال یک تکنیک نرم افزاری است که از طریق تنظیم اشعه جبران ساز (گاما) و با جبران نقاط تاریک تصویر کار می‌کند. در این روش از دو پردازنده مجزا جهت تصویربرداری از نقاط تاریک و روشن استفاده می‌کند و از تلفیق این دو تصویر یک تصویر با کیفیت مناسب به دست می‌آید. تکنولوژی WDR دیجیتال قابل تنظیم از سطح 1 تا 8 است اما باید توجه داشت که تنظیم دوربین‌ها با این تکنولوژی بسیار حساس و پیچیده است.

 جدول مقایسه‌ای بین WDR و DWDR:

مقایسه Digital WDR WDR
تکنولوژی جبران نور نقاط مختلف تصویر توسط اشعه گاما ترکیب پرتوهای کم و زیاد نور در یک فریم.
مزایا کیفیت عکس مناسب کیفیت عکس عالی
معایب امکان از بین رفتن قسمتی از تصویر ممکن است دچار پراکندگی رنگ شود و یا رنگ ها در حالت پر نور طبیعی به نظر نیایند.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط:

همیشه اولین نفر باشید! برای اطلاع از آخرین تخفیف‌ها و جدیدترین کالاها در خبرنامه ثبت‌نام کنید.

[mc4wp_form id="68"]
فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من